icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 juli 2021

Ook dit is VolkerWessels vlog: Nachtelijk spooronderhoud

Den Haag Hollands Spoor, 01:00 uur ’s nachts. Terwijl de laatste reizigers het station verlaten, staan de onderhoudsploegen van VolkerRail in de startblokken om aan de slag te gaan. Zodra de sporen buitendienst zijn gesteld en het sein ‘veilig’ is gegeven, beginnen zij aan hun werkzaamheden. Onderhoud aan wissels, spoorstaven vervangen, een bovenleiding repareren…het gebeurt allemaal terwijl Nederland op één oor ligt.

VolkerRail is in opdracht van ProRail werkzaam als procesaannemer voor het PGO-gebied Den Haag en voert doorlopend onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit aan de spoorinfrastructuur. Dat gebeurt meestal ’s nachts wanneer het treinverkeer stilligt, reizigers er geen last van hebben en de ploegen veilig op het spoor kunnen werken. Het is een nauwkeurig geplande operatie, waarin niets aan het toeval wordt overgelaten en zeer efficiënt wordt gewerkt. De eerste forenzen moeten ’s ochtends vroeg immers weer in de trein kunnen stappen alsof er die nacht niets is gebeurd.

In de 25e aflevering van de ‘Ook dit is VolkerWessels vlog’ loopt Amber een nacht mee met productiemanager Eddy en teamleider Jan-Willem, die graag laten zien hoe hun werkterrein eruit ziet.