HomeProjecten Schiphol - Amsterdam - Almere A1/A6

Schiphol - Amsterdam - Almere A1/A6

SAAone

Bouwcombinatie SAAone voert, in opdracht van Rijkswaterstaat, het project A1/A6 Diemen - Almere Havendreef uit. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere. De weguitbreiding is nodig om de regio bereikbaar te houden. SAAone is een samenwerking tussen VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF.

 

Contract

Het werk wordt uitgevoerd op basis van een DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain). Dit betekent dat de bouwcombinatie verantwoordelijk is voor het gehele proces van ontwerp en bouw tot de financiering en onderhoud. De looptijd van het contract is 30 jaar.

Weguitbreiding

De weguitbreiding van de A1/A6 vindt plaats over een afstand van 20 kilometer. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden 2x5 rijstroken. De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hoge Ring bij Almere 4x2 rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van twee rijstroken.

Bouwcombinatie

Bouwcombinatie SAAone is geselecteerd op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Bij EMVI-methode wordt gekeken naar zowel prijs als kwaliteit. De betrokken partijen hebben allen veel ervaring met omvangrijke bouwprojecten, inclusief onderhoud. Door de gezamenlijke kennis en expertise is de bouwcombinatie de ideale partij om deze klus uit te voeren.


De voorbereidende werkzaamheden staan gepland voor 2013. In 2014 begint de aanleg. Dan wordt ook de uitvoering zichtbaar voor weggebruikers en omwonenden. De werkzaamheden duren tot 2020.
Met de uitbreiding van het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere wordt bereikt:


• een betere bereikbaarheid van deze economisch belangrijke regio
• een vlottere doorstroming van het verkeer
• kortere en betrouwbare reistijden
• verbetering van de leefbaarheid

Gerelateerde projecten

Alle projecten
+