icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Richard Verschuur

Van Afstudeerder naar Constructeur Opleiding: HBO civiele Techniek, master Betonconstructies Technische Universiteit Delft.

Opstelplaatsen Zwolle

Op een banenmarkt op TU-Delft sprak ik met collega’s van VolkerWessels Infra Competence Centre. Ik was op zoek naar een bedrijf om af te studeren, waar ik ook zicht had op een baan na mijn afstuderen. VolkerWessels Infra Competence Centre had veel mogelijkheden. Ook het ontwikkeltraject na het afstuderen sprak mij enorm aan. VolkerInfra is onderdeel van VolkerWessels, dus genoeg doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Een opdracht had ik nog niet in gedachten, maar in mijn gesprek met VolkerWessels Infra Competence Centre kwam er een mooie uitdaging voorbij. Een opdracht waar ik nog niet veel kennis van had en veel van kon leren.

VolkerWessels Infra Competence Centre was bezig met het ontwerp van de Zeesluis IJmuiden, de grootste sluis van Europa. Voor de sluishoofden was een gigantische betonconstructie benodigd. In deze constructie zijn meerdere lagen wapening toegepast. Voor dit type speciale constructies met meerdere lagen wapening sluit de Eurocode 2 niet goed aan, voornamelijk bij het bepalen van de effectieve betontrekzone. Hierdoor vroegen de constructeurs zich af wat de effectieve betontrekzone is voor constructies met meerdere lagen wapening die rand verhinderd zijn. De effectieve betontrekzone is benodigd om de scheurwijdte te bepalen. De opdracht van het afstudeerwerk luidde: ‘Is de effectieve betontrekzone van rand verhinderde betonconstructies met meerdere lagen wapening volgens de Eurocode 2 juist of is er reductie van wapening mogelijk door het beter benaderen van de effectieve betontrekzone?’.

Tijdens mijn afstuderen ervaarde ik een fijne werksfeer binnen VolkerWessels Infra Competence Centre. Daarnaast sprak het mij erg aan dat VolkerWessels Infra Competence Centre zich constant aan het ontwikkelen is. Zoals met parametrisch ontwerpen en circulair ontwerpen, hier worden echt concrete stappen in gezet. Maar natuurlijk ook de goede arbeidsvoorwaarden speelden mee toen ik de vraag kreeg of ik aan de slag wilde gaan bij VolkerWessels Infra Competence Centre als Constructeur op project Spooruitbreiding Zwolle-Herfte. 

Waarin ik mij verder wil ontwikkelen? Een nog betere constructeur worden, senior- of hoofdconstructeur, misschien wel een specialisatie. Binnen VolkerWessels Infra Competence Centre kan ik voorlopig nog alle kanten op.