icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Digitalisatieprogramma NEXT

Wij willen als VolkerWessels Infrastructuur Nederland digitaal toonaangevend zijn. Innovatie is één van onze pijlers en daarbinnen is digitalisatie een belangrijk focuspunt. Met meer-jaren digitalisatieprogramma NEXT geven we vorm aan onze ambitie om het maximale uit onze mensen, data en systemen te halen. ​​​​​​​Dit doen we om de klantwaarde te verhogen, de kosten te reduceren en de projectbeheersing te verbeteren. Onze focus hierbij ligt op: Het (door)ontwikkelen van de digitale hulpmiddelen en de adoptie hiervan voor de projectmedewerkers; Het verbeteren van de integraliteit tussen processen, data en applicaties; Het uniformeren en rationaliseren van onze diversiteit aan applicaties. We moeten de kansen benutten die de nieuwe technologie ons en onze klanten biedt. Data (en technologie) stellen ons in staat, sneller en makkelijker met elkaar samen te werken en meerwaarde toe te voegen aan onze klanten en stakeholders. ​​​​​​​Zo wordt vormgegeven aan onze ambitie om het maximale te halen uit de mogelijkheden die digitalisatie biedt. Daarbij werken we vanuit drie thema’s.

Ontwerp en voorbereiding.jpg

Ontwerp & Voorbereiding

Het thema Ontwerp en voorbereiding gaat over het sneller creëren van maakbare en haalbare oplossingen, het virtueel bouwen van onze projecten en het ontwikkelen van de Digital Twin. Daarnaast hebben we real-time inzicht in de voortgang van onze projecten.

Collega in het Veld.jpg

Collega in het Veld

Het thema Collega in het veld gaat over de ondersteuning van digitalisatie in projecten en onderhoudscontracten én heeft als doel dat de administratieve last omlaag gaat. Door standaardisatie en automatisering is het project snel ingericht, kunnen we digitaal keuren, leveren we binnen één dag op en heeft elk teamlid altijd en overal toegang tot zijn projectinformatie.

Basis op orde.jpg

Basis op orde

Bij het thema Basis op orde creëren we een stevig fundament door het standaardiseren van structuren en data. Hierdoor hebben we straks niet meer een veelvoud van applicaties en wordt de manier waarop we informatie vastleggen, zoals bijvoorbeeld het invullen van uren, voor iedereen gelijk. Daarnaast zorgt het er ook voor dat informatie makkelijk te delen is en we minder ICT kosten hebben.

Stevig fundament

Onder elk thema van digitalisatieprogramma NEXT werken we in 2021 aan verschillende projecten die bijdragen aan onze ambitie. Om te kunnen werken aan de toekomst, starten we met het creëren van een stevig fundament middels werken onder architectuur en dataoptimalisatie. Onze projecten zijn alleen succesvol als deze ook geadopteerd worden in de organisatie. Daarom besteden we hier binnen NEXT veel aandacht aan. Alles wat wij creëren binnen NEXT laten wij zien én kun je beleven in het DigiLab.

 

Meer weten en contact?

In een drietal films laten we zien hoe NEXT bijdraagt aan het toekomstige werkleven van de uitvoerder, ontwerper en werkvoorbereider.

In onze laatste editie van E-Magazine NEXT laten wij meer zien over de ontwikkelingen binnen NEXT en de NEXT-projecten. Ook laten wij een aantal collega's aan het woord die al met producten van NEXT aan de slag zijn gegaan.

Kijk hier ons E-magazine!

Wil je in contact komen met ons? Stuur dan een e-mail naar nzonneveld@vwinfra.nl.