Zoeken
Keyvisual1_1920.jpg

Nederland staat de komende jaren voor een grote onderhoudsopgave.

Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom wordt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur gewerkt. 

Wij zijn uw betrouwbare partner bij complexe multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van bereikbaarheid, instandhouding en beheer en onderhoud en levensduurverlengend onderhoud van infrastructurele projecten. Onze werkwijze daarbij is gebaseerd op hard (techniek en proces) en hart (mens en samenwerken) waarbij wij innovatie en duurzaamheid omarmen. 

Wij zetten onze ervaring en expertise in voor de uitdagingen van deze tijd: Nederland bereikbaar houden. Met passie en trots werken wij aan een betrouwbare, vitale en duurzame infrastructuur in Nederland. En maken we Nederland sterker, beter en mooier voor de huidige en voor toekomstige generaties. 

 

Datagedreven asset management

Slim, duurzaam en tijdig onderhoud plegen is voor onze opdrachtgevers belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de infrastructuur zo optimaal mogelijk wordt benut is datagedreven asset management cruciaal. Datagedreven asset management heeft bij ons in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onze digitale dienstverlening combineert data, slimme technologie zoals AI en domeinkennis. 

Delen van het spoor, de (vaar)wegen voor Rijkswaterstaat en kritische objecten van Schiphol worden op afstand gemonitord, grotendeels op basis van bestaande sensordata uit de objecten. Hierdoor ontstaat een actueler inzicht over prestatie, gebruik en conditie van de assets, en kan beter worden voorspeld. 

De lifecycle benadering van Vialis

Vialis is binnen onze onderneming de expert op het gebied van Asset Management en loopt voorop met de inzet van veilige, innovatieve oplossingen die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van tunnels, bruggen, sluizen en verkeerssystemen garanderen. De Vialis aanpak gaat uit van een lifecycle-benadering en een werkwijze waarin het onderhoud werkelijk waarde toevoegt aan de assets. Voortdurend maken we de afweging maken tussen gewenste prestaties, risico’s en (maatschappelijke) kosten. Voorop staat, dat we zowel de bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid als veiligheid vergroten. 

Ga naar Vialis

Gerelateerde projecten