icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Onze bedrijven

Volkerwessels Infrastructuur is een divisie van VolkerWessels en bestaat uit de ondernemingen KWS, VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort en Vialis. Daarnaast heeft de divisie de beschikking over een eigen materieel- en onderhoudsdienst. Zowel individuele als multidisciplinaire projecten worden binnen de ondernemingen van VolkerWessels Infrastructuur uitgevoerd. Samen vanuit kracht ondernemen is waar wij voor staan.

20201012 Asfalteren nacht Oostzijdepark Zaandam 021-024.jpg

KWS

De verbindende factor, dat is waar KWS voor staat. Boven, op en onder de weg creëren wij letterlijk betere verbinding. Dat doen we al sinds 1901. Met ongeveer 2000 collega’s werkt KWS aan duurzame infrastructuur van morgen. We zijn toonaangevend in Nederland bij het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van de infrastructuurmarkt.

We zijn marktleider in de wegenbouw en de productie van asfalt. De ontwikkeling en toepassing van onze eigen duurzame innovaties, waaronder circulaire asfaltmengsels, is daarin essentieel. Ons lea(r)n-programma Samen Slimmer Bouwen ondersteunt ons om continu te blijven verbeteren. We staan dichtbij de klant met KWS-vestigingen en specialisten door heel Nederland. Naast wegenbouw behoren bijvoorbeeld waterbouw, kleinschalige betonbouw, geluidsschermen, rioolwerk, incident management en sport- en cultuurtechniek tot ons aanbod. Deze specialisten werken onder eigen naam door heel Nederland.

In 2030 gaat KWS voor 100% circulaire infrastructuur, samen met onze opdrachtgevers en partners werken we daar de komende jaren naartoe. Daarbij dragen wij maximaal bij aan een betere levenskwaliteit, voor onze mensen en de omgeving waarin wij werken. Door onze lokale structuur blijven wij in heel Nederland dichtbij de klant en creëren we maximale klantwaarde, of het nu gaat om een (groot) integraal project of de reconstructie van een weg. Door onze diversiteit hebben wij ervaring met alle contractvormen. Samen met onze VolkerWessels-collega’s bouwen wij een hele stad. 

Link naar de website van KWS
2019-08-23%20Amstelveenlijn%20(Topview%20092)_jpg.jpg

Van Hattum en Blankevoort

Tunnels en bruggen van de buitencategorie, fenomenale fly-overs en voortreffelijke viaducten. Het zit in de genen van Van Hattum en Blankevoort. Al bijna twee eeuwen verrijken we Nederland met ingenieuze kunstwerken, infrastructuur en civiele betonconstructies.

Van (circulaire) viaducten, bruggen en (afzink)tunnels tot sluizen, gemalen, kademuren en waterkeringen. Als toonaangevende civiele aannemer ontwerpen, bouwen, beheren én onderhouden we deze civiele kunstwerken. Van Hattum en Blankevoort kom je tegen in de infrastructuur, energie, havens, industrie en rondom het water. Ook binnenstedelijke uitdagingen zoals ondergrondse parkeergarages en kelders gaan wij graag aan.

Nederland staat voor een grote opgave op het gebied van waterkwaliteit en waterveiligheid. Ook de snelle energietransitie, verbetering van bereikbaarheid en toenemende verstedelijking vragen de komende jaren om oplossingen. Van Hattum en Blankevoort biedt die oplossingen en ondersteunt haar klanten met creatieve ideeën en technisch vakmanschap. Al meer dan 185 jaar lang en nog steeds met passie en plezier.

Link naar de website van Van Hattum en Blankevoort
DJI_0151.JPG

VolkerRail

Met ruim 1100 collega’s maken we bij VolkerRail morgen mogelijk. Ons werk is door de jaren heen uitgebreid binnen verschillende marktsegmenten. 

In de markt zien wij een forse toename van het spoorgebruik in Nederland. Ook het openbaar vervoer binnen de Randstad neemt toe. Bovendien wordt op het gebied van bruggen en sluizen veel renovatie- en onderhoudswerk uitgevoerd. VolkerRail is bij uitstek de partij om met onze expertise de juiste invulling aan deze ontwikkelingen te geven.

Zo bouwen en onderhouden we het spoor en werken we aan de renovatie van bruggen en (lucht)sluizen. VolkerRail is een full service provider. Dit houdt in dat we zowel het veiligheidsbureau als een materieel- en logistiekdienst in eigen huis hebben. Hierdoor zijn we in staat om snel en met de juiste middelen werkzaamheden uit te voeren. 

Daarnaast is VolkerRail gespecialiseerd in waterkeringen, kraanbanen, lightrail en industrie, engineering, asset management en incident management. 

Link naar de website van VolkerRail
Vialis

Vialis

Met ruim 500 collega' s is Vialis gegroeid van installatiebedrijf naar integrale mobiliteitsverlener. Vilais is specialist in product- en software ontwikkelingen die onze klanten in staat stelt om hun ambitie op het gebied van beschikbaarheid, doorstroming, veiligheid en milieu te vullen. 

De toegenomen complexiteit van onze samenleving zorgt er voor dat het steeds lastiger is om fysieke infrastructuur aan te leggen of uit te breiden. Het belang van slimme mobiliteitsconcepten die verkeersstromen optimaliseren, met behoud van leefomgeving, wordt alleen maar groter. Als de infrastructuur niet kan worden uitgebreid, moet de huidige infrastructuur beter worden benut. Vialis biedt slimme oplossingen voor deze uitdagingen. Wij zijn een productontwikkelaar van complete verkeersregelsystemen, verkeersinstallaties, besturingssystemen en veiligheidssystemen voor onder andere bruggen, tunnels en sluizen. Ook voor het spoor is Vialis producent en ontwikkelaar van overweginstallaties, seinen en wisselstellers. Door bijna 100 jaar aan ervaring loopt Vialis voorop in het ontwikkelen van slimme oplossingen en innovatieve technologieën die Nederland leefbaar maken en houden. En met een breed scala aan oplossingen en producten heeft Vialis alles in huis om toekomstbestendige, veilige, duurzame en slimme mobiliteit mogelijk te maken. 

Link naar de website van Vialis
VSM.JPG

VolkerWessels Materieel & Logistiek

VolkerWessels Materieel & Logistiek ontzorgt de klant vanaf de tenderfase van een project. Dit doen we door advies in maatwerkoplossingen ten behoeve van verhuur van infra- & bouwmaterieel, het leveren van materieel gerelateerde diensten en het delen van kennis op materieelgebied. Verduurzaming door onder meer electrificatie van materieeL is een belangrijk speerpunt.

De complexiteit van projecten neemt enorm toe. Door de inzet van BIM en Internet of Things (IoT) kunnen we sneller en efficiënter werken. We rusten materieel uit met gps, waardoor materieelstukken direct vindbaar zijn en op afstand onder andere energieverbruik, noodzakelijk onderhoud/reparatie uitgelezen kan worden. Het probleem lost zich op voordat de klant het signaleert. Door data te koppelen zien we welke machines in gebruik zijn en welke overbodig. We blijven dit doorontwikkelen en kunnen inspelen op de wens van de klant. De data helpt bij het efficiënt inrichten van een project en creëert waarde voor de klant.

Link naar de website van VolkerWessels Materieel & Logistiek

 

 

Assetmanagement

VolkerWessels Infra Assetmanagement

Wegen, tunnels, viaducten, bruggen, vaarwegen, verkeers(management)systemen, elektronische of werktuigbouwkundige installaties. Zorgen voor optimale beschikbaarheid door het totale beheer en onderhoud van een object of areaal. Steeds meer opdrachtgevers vertrouwen dit volledig aan de markt toe. VolkerWessels Infra Assetmanagement is hier het antwoord op.