icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 juni 2023

VolkerWessels en de Dag van de Bouw (17 juni 2023)

Zaterdag 17 juni 2023 is het zover: de zestiende editie van de Dag van de Bouw! Bouw- en infrabedrijven stellen dan met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kan die dag komen ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere wegen, sluizen, dijken, huizen en stations. Ook diverse ondernemingen van VolkerWessels Infrastructuur openen een aantal projecten. Daarom nodigen wij omwonenden, geïnteresseerden, collega’s en hun families uit om te komen kijken hoe gewerkt wordt aan de toekomst van Nederland.

De VolkerWessels Infra projecten die dit jaar meedoen:​​​​​​​


Renovatie Binnenhof

De renovatie van het Binnenhof zorgt voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed. Na de renovatie kunnen de gebruikers van het Binnenhof weer op een verantwoorde, duurzame en moderne manier werken. Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Homij, Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Hanab.

Bezoekersinformatie

Selectieve Onttrekking
De bouw van een zoutdam in het Binnenspuikanaal van het sluizencomplex in IJmuiden. Om de zoutwaterstroom naar het Noordzeekanaal te verminderen. Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Van Hattum en Blankevoort en VSF. 

Bezoekersinformatie

Eurostaete & Groot Hartje
In het centrum van Eindhoven, pal naast het Philips Stadion aan het begin van de wijk Strijp, worden 2 iconische projecten gebouwd; Eurostaete & Groot Hartje. Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Stam + De Koning Bouw en KWS. 

Bezoekersinformatie

Herstel A7 Prinses Margriettunnel
In december 2022 is één van de moten van de noordelijke toerit van de Prinses Margriettunnel in de rijksweg A7 enkele centimeters omhoog gekomen. Direct na het signaleren is de tunnel en de A7 afgesloten. Er is stabiliserende ballast in de vorm van big bags met zand aangebracht op deze moot en later preventief ook op de andere moten. Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: Van Hattum en Blankevoort en VSF.

Bezoekersinformatie

Uitgebreide informatie

Roseknoop in Rotterdam
Vanaf begin 2023 wordt de Roseknoop gerenoveerd. De Roseknoop is een druk kruispunt in Rotterdam. Hier komen de 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Laan op Zuid en het Varkenoordviaduct samen. Het kruispunt krijgt een grote opknapbeurt. Betrokken VolkerWessels-ondernemingen: KWS en VolkerRail. 

Bezoekersinformatie

Alle bouwprojecten die deelnemen aan Dag van de Bouw

Op www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht vind je een compleet overzicht van alle bouwprojecten die deelnemen aan de Dag van de Bouw.