Zoeken

Veiligheidsdag in teken van 'dag uit het leven van een veiligheidsleider'

Het is vandaag de Nationale Veiligheidsdag in de bouwsector. Daarom staan we vandaag met al onze 17.000 veiligheidsleiders van VolkerWessels extra stil bij het thema veiligheid. Dit doen wij door het spelen van het veiligheidsspel ‘Een dag uit het leven van een veiligheidsleider – kom jij vandaag ook weer veilig thuis?’.

Banner veiligheid.jpg

Met dit spel bespreken we op al onze projectlocaties en kantoren zes onverwachte dilemma’s waar je ook tijdens een normale werkdag mee te maken kunt krijgen. Tijdens dit soort momenten is het belangrijk om een korte pauze te nemen en na te denken hoe je vervolgens weer veilig aan het werk kunt en zorgt dat je weer gezond én veilig thuiskomt.

Doe jij ook mee?

Veiligheidsprogramma WAVE

Veiligheid is voor ons van essentieel belang. Tenslotte willen we aan het eind van de werkdag weer veilig en gezond naar huis. Naast dat veiligheid in ons DNA zit en we ons vaak heel bewust zijn van de risico’s in ons werk, houden de regels en waarden van ons veiligheidsprogramma ‘WAVE’ (Wees Alert Veiligheid Eerst) onze mensen extra alert en secuur. Deze regels hanteren we met elkaar en leven we ook na. Dit geldt ook voor onze inleenkrachten en onderaannemers. Veiligheid is onderdeel van alles wat we doen, het is onze manier van werken: we werken veilig of we werken niet!