Zoeken
Brug Ouderkerk_VHB

Vernieuwing Brug Ouderkerk afgerond

Van Hattum en Blankevoort en partners hebben in opdracht van Provincie Noord-Holland de brug over de Amstel in de N522, tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, vervangen.

Twee nieuwe bruggen

De brug is vervangen door twee nieuwe bruggen. Tijdens dit project werden ook de aansluitende wegen en fietspaden aangepast. Hierdoor is de verkeersveiligheid rondom de brug verbeterd en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

Verloop

Een jaar geleden werd de nieuwe noordelijke brug al opengesteld voor het verkeer, zodat de oude brug later die zomer gesloopt kon worden. Daarmee was de eerste helft van de vervanging Brug Ouderkerk gereed.

Nu is ook de tweede brug gereed. In een verlengde weekendafsluiting is de verkeerssituatie compleet omgebouwd naar de definitieve situatie en inmiddels is de brug ook aangesloten op de bediencentrale van de provincie.

Samenwerking

De openstelling van beide bruggen is een mooie mijlpaal in de samenwerking tussen VolkerWessels Infrastructuur ondernemingen Vialis en KWS Infra en onze partner Hollandia Infra.