Zoeken
A16_1.JPG

Vier asfaltsets werken samen aan groot onderhoud A16

Onze collega's van Gebr. Van Kessel Wegenbouw hebben dit weekend gewerkt aan een nieuwe asfaltlaag op de A16 bij Prinsenbeek. Een mooie samenwerking met KWS Infra.

De werkzaamheden aan de A16 zijn onderdeel van het contract ‘Variabel onderhoud Rijkswegennet Zuid-Nederland'. De afgelopen 9 maanden is er binnen het contract hard gewerkt aan alle voorbereidingen. Waarna in het weekend van 9 september met de uitvoering is afgetrapt met het vervangen van de voegen door Gebr. Van Kessel op de A16 bij Prinsenbeek.

Martin Lebeau, Bedrijfsleider KWS: ‘Met trots kijk ik terug op de geslaagde eerste uitvoerende werkzaamheden. De komende periode volgen er nog een aantal weekend en nachtelijke werkzaamheden. Wij hebben er zin in!’

Van uitvoeren naar samenwerken in waarde gedreven onderhoud (SIWO). In dit contract werken we samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat aan het onderhoud van de verhardingen en viaducten van het Rijkswegennet in West-Brabant. Met deze nieuwe vorm van samenwerking van Rijkswaterstaat wordt ingezet op optimale samenwerking, elkaars kennis benutten en samen zo veel mogelijk waarde toevoegen.

Martijn van der Aalst, Projectmanager Rijkswaterstaat: ‘De samenwerking tussen KWS en Rijkswaterstaat is er één om trots op te zijn. Dit eerste contract waarbij we samenwerken in waardengedreven onderhoud kan als voorbeeld dienen voor de volgende werken in de toekomst.

Bekijk video