Zoeken

Digitalisatieprogramma NEXT

Wij willen als VolkerWessels Infrastructuur Nederland digitaal toonaangevend zijn. Innovatie is één van onze pijlers en daarbinnen is digitalisatie een belangrijk focuspunt. Met meer-jaren digitalisatieprogramma NEXT geven we vorm aan onze ambitie om het maximale uit onze mensen, data en systemen te halen. Dit doen we om de klantwaarde te verhogen, de kosten te reduceren en de projectbeheersing te verbeteren.

NEXT pagina klein.png

We moeten de kansen benutten die de nieuwe technologie ons en onze klanten biedt. 

Data (en technologie) stellen ons in staat, sneller en makkelijker met elkaar samen te werken en meerwaarde toe te voegen aan onze klanten en stakeholders. Zo wordt vormgegeven aan onze ambitie om het maximale te halen uit de mogelijkheden die digitalisatie biedt. Daarbij werken we vanuit drie thema’s.

 • Ontwerp & Voorbereiding

  Het thema Ontwerp en voorbereiding gaat over het sneller creëren van maakbare en haalbare oplossingen, het virtueel bouwen van onze projecten en het ontwikkelen van de Digital Twin. Daarnaast hebben we real-time inzicht in de voortgang van onze projecten.

  Ontwerp en voorbereiding.jpg
 • Collega in het Veld

  Met het thema Collega in het veld richt NEXT zich op verdere verbetering van ondersteuning op de bouwplaats. ​​​​​​​Een volledig digitaal proces vermindert administratieve handelingen op de bouwplaats. Dat resulteert in een efficiënte uitvoering van het project en daarmee verminderen de operationele kosten. Door standaardisatie en automatisering is het project snel ingericht, kunnen we digitaal samenwerken, leveren we binnen één dag op en heeft elk teamlid altijd en overal toegang tot zijn projectinformatie.

  Collega in het Veld.jpg
 • Basis op orde

  Bij het thema Basis op orde creëren we een stevig fundament door het standaardiseren van structuren en data. Hierdoor hebben we straks niet meer een veelvoud van applicaties en wordt de manier waarop we informatie vastleggen, zoals bijvoorbeeld het invullen van uren, voor iedereen gelijk. Daarnaast zorgt het er ook voor dat informatie makkelijk te delen is en we minder ICT kosten hebben.

  Basis op orde.jpg

Onder elk thema van digitalisatieprogramma NEXT werken we in 2021 aan verschillende projecten die bijdragen aan onze ambitie. Om te kunnen werken aan de toekomst, starten we met het creëren van een stevig fundament middels werken onder architectuur en dataoptimalisatie. Onze projecten zijn alleen succesvol als deze ook geadopteerd worden in de organisatie. Daarom besteden we hier binnen NEXT veel aandacht aan.

Wat betekent dit voor de werkmaatschappijen binnen VolkerWessels Infrastructuur?
In een drietal films laten we zien hoe NEXT bijdraagt aan het toekomstige werkleven van de uitvoerders, ontwerpers en werkvoorbereiders van KWS, Van Hattum & Blankevoort, Vialis en VolkerRail.

Bekijk video

Uitvoerder

Bekijk video

Werkvoorbereider

Bekijk video

Ontwerper

Meer weten en contact?

In onze laatste editie van E-Magazine NEXT laten wij meer zien over de ontwikkelingen binnen NEXT en de NEXT-projecten. Ook laten wij een aantal collega's aan het woord die al met producten van NEXT aan de slag zijn gegaan.

Neem contact op met NEXT